tirsdag den 30. december 2014

farvel 2014, goddag 2015


Et år slutter og et andet begynder…

2014 kunne virke til at være et passivt år for de fleste, idet der ikke har været en eneste udgivelse fra De Danske Jernbanehistorier i år. 

Men i virkeligheden har det været ret aktivt med masser af ændringer og fremskridt, allerede tidligt i år blev der snakket med Projekt D 825 som DDJH kommer til at arbejde sammen med over en af de næste bøger. Her er det blevet aftalt at snakke nærmere om hvordan DDJH og D 825 skal støtte hinanden.

Udover det så er der også sket rigtig meget på skrive og tegne fronten. For selv om bøgerne er blevet bremset gevaldigt af Forfatterens øvelse i at tegne, så ser det nu endelig ud til at der er begyndt at ske noget.

Som det ses på tegningerne herunder er der sket meget siden at arbejdet på bog 2 gik igang sidst i 2013:
et udkast til en illustration der skulle ha været i den første
udgave af bog 2.


Det senene seneste udkast til en illustration, motivet er en
k-maskine på Gedser station

Blandt de mange udkast der blev tegnet i 2014 blev en af dem færdiggjort og det var forsiden til bog 2, Elias & historierne om ulykkerne del 1. 

Det er denne bog der forventes at støtte D 825 sammen med nogle andre DDJH produkter, deriblandt plakater, køleskabsmagneter osv.

Indtil videre er der blevet omskrevet en del på de første udkast til de i alt 9 historier som kommer til at optræde i bogen. Ingen af disse historier har nået at blive færdige her i 2014 men alt sættes ind på at få dem færdige i 2015.

En anden bog der også har været godt undervejs er genudgivelsen af bog 1 der nu får nyt navn: Elias og lyntoget. I denne vil man for første gang møde drengen i Elias der bor i 1930'ernes København og finde ud af hvordan han lærer både damplokomotiverne i Remisen tæt ved og det helt nye røde lyntog at kende. 

Denne bog forventes også at udkomme i 2015, men intet er helt sikkert endnu. Dog vil det være mest logisk at få den udgivet før bog 2. Men imodsætning til bog 2 som støtter istandsættelsen af D 825 så vil bog 1 støtte i Projekt som DDJH starter op i det nye år, mere om det vil kunne læses i et senere opslag. 

For DDJH's søster serie der started op sidste år er der også sket ting og sager. Nu hvor året går på hæld er der nu for alvor sat gang i arbejdet til denne series første bog: Historien om en sporvogn
Men da de to bøger fra DDJH kommer i første række vil der først satses på en udgivelse i 2016. 

Med disse nyheder og oplysninger vil De danske jernbanehistorier takke af og sige tak til alle der har fulgt bloggen gennem året og ikke mindst til dem der har holdt øje med facebook siden, jeg håber at se jer til to færdige bøger i 2015.

mvh
forfatter
SebastianIngen kommentarer:

Send en kommentar