fredag den 1. januar 2016

Godt Nytår!

Farvel 2015, Goddag 2016!


Vi siger farvel til endnu et år, og sikke et år dét var!

Et 2015 der på mange måder mindede om andre år for DDJH, nemlig med at jeg forfatteren, var så sikker på at kunne udgive mine bøger i året her. Dog var min plan ret tidligt ændret til at arbejde hårdt for at gennemfører et sådant mål på lidt længere sigt.

Det var sådan at projekt 2016 så dagens lys. Projektet var anderledes da det ikke lagde op til en hurtig udgivelse men en udgivelse der, dog lidt løst, markerede en realistisk dato for projektets første bøger.

For siden den allerførste bog blev tilbagetrukket i 2014, har DDJH været lidt ”bogløs” i den forstand at nu skulle der tage stilling til hvor man skulle henad i fremtiden.

Valget faldt på at uddybe det historiske og samtidig holde fast i en lidt eventyragtig stil som stadig kunne fange interessen blandt det yngre entusiaster.

Det udmundede i at de 2 bøger i projekt 2016 begyndte at bevæge sig i hver sin retning. Hvorimod den første om lyntoget fra 1935 bevægede sig mod de større børn begyndte Historien om Dagmar, at bevæge sig mod nogle lidt yngre børn; dog stadig i skolealderen.

Og apropos Historien om Dagmar, så er DDJHs samarbejde med det jydsk baseret projekt stadig meget vel i live. Så sent som i December 2015 blev der tilsendt en gave fra DDJH, som blevet taget godt imod i Aalborg.

forfatteren med formanden for DBJ
Men Projekt D 825 er ikke det eneste der i år modtog gaver fra DDJH. Også det Bornholmske projekt DBJ modtog en særlig tegning som de også blev meget glad for, så glad at jeg blev belønnet for den.

Ved begge projekters gaver viser det at DDJH, er på vej imod en ny retning i arbejdet med at støtte den Danske jernbanehistorie.

For 2015 bød på meget ud over et par gaver. Det var også der hvor arbejdet med det kunstneriske virkelig tog fart!

For i det tidlige 2015 var der ikke meget at komme efter. Tegningerne var ikke jordens bedste og DDJHs facebook publikum lod ikke til at være imponeret.

Derfor måtte der arbejdes på en ny plan og da først det digitale udstyr var funktionsdygtigt igen kunne det ikke gå for hurtigt med at indhente det forsømte!

Fra at gå fra nogle tegninger i starten af året der ikke var bydende, kom sidst på året nogle tegninger som i den grad har ændret håbet for de nye bøger. Dels hos migselv, forfatteren og dels også (forhåbenligt) for DDJHs nuværende og kommende publikum.

For nu er det på tide at se fremad.

Vil 2016 blive året som omsider kan byde på de første jernbanebøger?

Det og meget mere vil vi jo finde ud af når tiden kommer. En ting er i hvert fald sikker: der skal arbejdes benhårdt for at de skal realiseres og jeg vil knokle hvert et sekund for at kunne vise jer to bøger frem i December!

Tilbage er kun at ønske alle jer der ude, et rigtigt godt nytår.


Forfatteren

Sebastian J Berthelsen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar