lørdag den 2. januar 2021

Farvel 2020, Goddag 2021

 Farvel 2020 og goddag 2021

Julekortet fra De Danske Jernbanehistorier

2019 var et år med masser af fremskridt på den første bog, men hvor langt er projektet efter 2020? 

Endnu et år er gået og sikke et år det har været. 2020 startede ligesom mange andre år med fanen løftet højt og håbet om en bog holdt ved lige. Slutningen af 2019 bragte med sig færdiggørelsen af det skriftlige arbejde på Elias og Lyntoget og arbejdet med at rette og tilpasse denne fortsatte ind i 2020. Men en Virus skulle absolut blande sig, og med det blev jeg sendt hjem i måned, hvilket dog ikke forhindrende en masse fremskridt.

Udover at passe min uddannelse så godt som muligt, så jeg også mit snit til at få arbejdet på mine projekter, udover at jeg forinden havde rettet Elias og lyntoget færdig i marts 2020. Herefter startede et samarbejde med en række frivillige prøvelæsere, der som nogle af de første fik et indblik i den nye bog, som DDJH har arbejdet på, siden den første udgave af bogen blev trukket tilbage i 2014.

Et arbejde der forventes afsluttet i 1. kvartal i 2021, hvorefter det sidste af historien om Dagmar forventes skrevet færdigt. Samtidigt med det, vi arbejdet med, at illustrere Elias og Lyntoget, et arbejde der forventes færdig ved afslutningen af 2022/23.

Udover det har 2020 vist sig at være et år fyldt med udfordringer. Udover et år fyldt med restriktioner var flere ting i gang. Takket være det ekstra timer ledige under hjemsendingen i marts, blev tegningerne til projektet “portræt af et lokomotiv” tegnet færdig og gjort klar til farver, noget de ikke fik i 2020.


Det var året hvor der skulle have været mange begivenheder, men alt blev aflyst. Dog fortsatte andre ting videre under de nye restriktioner, som DSBs litra EA fra 1984, der i 2020 kørte sine sidste ture, hvorefter de blev afløst af 3 nye Vectron lokomotiver, som DSB modtog fra Siemens, ud af en serie på hvad der skal blive 42 lokomotiver.

Men der blev også tid til andre ting. På grund af de lukkede grænser, måtte ferien finde sted hjemme i år, og takket være regeringens tilskud til rejsepas, blev en masse ønsker pudseligt mulig, hvilket blandet andet endte i et gensyn med Lemvigbanen, som og besøgtes i 2018. Et besøg i Nordsjælland for at se på regionsprintere og en tur til Gedser for at se jernbanemuseet der. Inden besøget i Gedser, havde jeg dog været i Struer for, at se deres jernbanemuseum der.

Efter min besøg var jeg helt overrasket, hvor meget museet havde at byde på, og det måske ikke overraskende, at årets julehilsen gik til dem.

Men ikke alt gik efter planen i 2020. Bedst som arbejdet gik fremad på en masse projekter i løbet af efteråret gik computeren ned og kort efter blev min økonomiske situation værre. Hvornår den kommer op igen vides ikke, men det er planen at prøve, at få den op til at fungere igen omkring april. I mellemtiden vil de sidste arbejde med at rette Elias og lyntoget til, så arbejdet med illustrationerne kan begynde når den virker igen.

2020 var et år som der på mange måder starte godt ud, men endte i noget værre rod.

Med et nyt år kun lige begyndt, kan man kun håbe at det ændre sig.

Herfra ønskes i hvert fald et godt nytår og et godt 2021 til jer alle sammen.


Webmaster

Sebastian BerthelsenIngen kommentarer:

Send en kommentar