lørdag den 5. januar 2019

Farvel 2018, goddag 2019!


Farvel til 2018 og goddag til et nyt og spændende 2019!


Så er endnu et år gået med arbejdet på De Danske Jernbanehistorier, som har været bogløs siden tilbagetrækningen af ”Fredrik og Lyntoget” i 2014. Men hvad er det sket siden?


DDJHs julekort 2018

skitse, som viser, hvordan forsiden til
"Elias og Lyntoget" kunne se ud
Jo for det første skulle serien skrives helt om, da jeg ikke syntes den levede op til det som jeg ville levere. Det har så taget sin tid og når vi nu skriver 2019 er det vel på tide med en opdatering. 2017 blev året, hvor det lykkedes at færdiggøre en store del af skriveabejdet og ligeledes blev i 2018 forsøgt at skrive så meget som muligt.

Situationen efter årsskiftet er at jeg stadig er over halvvejs, men ikke helt i mål.

Nå det så er sagt er det planen at der i 2019 igen skal fokuseres på skriveriet. Af samme grund er en researchprocess gået i gang på nogle af mine egne projekter som skal sikre at 2019 bliver fremskridtets år!

Y-tog ved Lemvig station
2018 var jo et år fuld af oplevelser. Det startede besøg i Gedser, hvor jeg fik set fremskritet på restaureringen af H 783. Jernbanemuseet i Odense flyttede materiel, og det gjorde at jeg to gange i starten af 2018 fik set Mz 1401 trække MO-vogne og meget andet rundt.
I Juni var en tur i Jylland og se på Lemvigbanen, en tur jeg sent skal glemme. Jeg fik kørt med y-toget og med Bjergbanen til Lemvig havn. 

Det var en herlig oplevelse at kører med de tog jeg var vokset op med og sæderne samt den genkendelige trilletone når dørene lukkede bragte minder tilbage.
MR-tog i Haderslev
I september var jeg i Odense og se replikaen af damplokomotivet ”Odin” i den næstsidste dag på året var jeg i Haderslev for at sige farvel til den 900 meter lange strækning mellem Haderslev by og Haderslev vest, sammen med DJK der kørte en afskedstur med et lejet MR-tog.

Jeg formåede også at gennemfører mine juletegninger omend lidt sent, men dette gjorde at to julegaver blev uddelt, begge til Jylland, og at årets julekort kunne udgives på juleaftensdag. Netop tegninger skal der nok blive nok af i 2019, da jeg går i gang med to dokumentarprojekter og et bogprojekt. Derudover er jeg blevet inviteret ombord på endnu et bogprojekt som jeg glæder mig til at fortælle jer mere om.

Indtil næste gang.....Godt nytår!

Webmaster
Sebastian Berthelsen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar